Voorstelling Onder Water krijgt hoog bezoek

‘Het is leuk om in Flevoland te wonen. Het wordt hier steeds drukker’, zegt de 8-jarige Feng. Quinten (8) vertelt dat hij regelmatig merkt dat we op de bodem van de zee wonen. ‘Je ziet het aan de schelpen in de grond en aan de dijken.’
Groep 5 en 6 van de Christiaan Huygens school in Dronten keek donderdagmiddag 25 mei naar de voorstelling Onder Water, in het kader van 100 jaar Zuiderzeewet.
 
Het was een voorstelling met een bijzonder tintje, want Commissaris van de Koning Leen Verbeek woonde de voorstelling ook bij.  Onder Water, een voorstelling van BonteHond over trots, is de komende maanden te zien op verschillende Flevolandse scholen die meedoen aan de Culturele Haven, een doorgaande cultuurleerlijn voor basisscholen. 
 
De school voor hoogbegaafde leerlingen besteedt veel aandacht aan cultuuronderwijs. ‘Met behulp van De Culturele Haven staan kinderen stil bij waar ze vandaan komen, wie ze nu zijn en waar ze naartoe gaan’, zegt Petra Nijenhuis, cultuurcoördinator van de school. De kinderen zijn trots op hun Flevoland en Leen Verbeek ook. 
 
‘In Flevoland, maar ook daarbuiten, vieren we dit jaar 100 jaar Zuiderzeewet. Ik merk dat het op veel scholen -mede door De Culturele Haven- goed zit met het historisch besef.’
 
Bekijk het videoverslag van Omroep Flevoland.